top of page

Заява голови Ukrainian Gambling Council щодо тиску на організаторів азартних ігор


На превеликий жаль, в Україні продовжується тиск на легальних гравців азартного ринку, які цілком працюють у законному полі і є сумлінними платниками податків та всіх ліцензійних платежів.


Лише за 2023 рік легальний гральний бізнес сплатив до держбюджету майже 11 млрд грн податків та 1,969 млрд грн за ліцензії.


Крім того, легальні гемблінгові компанії вкладають чималі кошти у благодійні проєкти, підтримку ЗСУ, реалізацію гуманітарних ініціатив, розвиток спорту в Україні.


Блокування поточних рахунків компаній є класичним прикладом політичного тиску, а висунуті припущення у зв’язках із рф та спонсоруванні тероризму – нонсенсом. Повна інформація про бенефіціарів, керівництво та походження коштів суворо перевіряється перед видачею ліцензії та є публічною.


Водночас органи державної влади та силові структури мають нейтральну позицію щодо нелегальних постачальників азартних послуг. А на сьогодні в Україні без ліцензії та жодної відповідальності перед гравцями працює понад 1200 сайтів.


UGC закликає державні органи та Раду бізнес-омбудсмена України припинити свавілля щодо ліцензованих організаторів ринку.


UGC як інституція, яка працює на захист інтересів ринку, засуджує будь-які протиправні дії. Тому що у такий спосіб легальний гральний бізнес хочуть загнати у тінь.


Переконаний, що за тиском окремих державних органів стоїть лобіст лотерейного ринку. Адже від цього виграють лише лотереї та нелегали, а не держава.


bottom of page