top of page

Заява Голови UGC щодо провокацій проти КРАІЛ



Шановні друзі!


За останні пару днів, як ви вже побачили, відновились атаки на Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей (далі - КРАІЛ). Особливо, це стосується намагання скомпрометувати голову Комісії Івана Рудого.


Якісь невідомі особи починають дзвонити з незрозумілих номерів учасникам ринку та пропонують якісь схеми, якісь корупційні історії від імені голови КРАІЛ.


Про що це говорить? Це означає, що легалізація грального бізнесу досі багатьом не подобається. Не подобається на рівні політиків, мається на увазі опозиційних, на рівні опозиційних блогерів, на рівні всіх нелегалів, з якими держава реально веде боротьбу, і реально їх закриває щоденно, щотижнево. Цьому пулу невдоволених не подобається, що держава прагне довести цю реформу до кінця, а до кінця її неможливо довести, без, як раз, перемоги над нелегалами.


У цьому контексті Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей є одним з основних державних органів, який, в рамках своїх повноважень, сприяє роботі інших державних органів, в першу чергу, правоохоронних, по виявленню та закриттю всіх нелегальних пунктів офлайн та онлайн гемблінгу.


Інша причина, чому намагання скомпрометувати має місце, і я переконаний, що про це знає весь легальний ринок, пан Рудий не має жодного відношення до якихось схем, провокацій, корупційних справ. Тому що, коли людина пов’язана з подібними речами, або відбувається судовий процес, в якому хтось намагається встановити справедливість, або відбуваються великі медійні хвилі. Потрібно розуміти, що медійні хвилі не можуть відбуватись без фактажу, а цього фактажу просто не існує сьогодні. Тому, намагаються таким чином дискредитувати відповідальне ім’я державного службовця.


Таким чином, насправді, це не лише атака на пана Рудого. Це атака на весь легальний ринок, на всю легальну індустрію, і, фактично, на кожного легального організатора азартних ігор. Тому що Комісія - це одна з частин легальної гральної індустрії. В цій індустрії, як і в будь-якій іншій економічній сфері, всі поєднані між собою з точки зору досягнення результату – держава та бізнес. Тому ці провокації можна сприймати як атаку на весь ринок. Єдиний шлях цьому протистояти – правильна комунікація з засобами масової інформації від усіх учасників ринку, а також захист, як юридичний, так й змістовний, всіх досягнень легального ринку.


Ніхто не обіцяв, що буде легко впроваджувати цю реформу, й ці провокації - чергове підтвердження того, що тепер багатьом не подобається, що, по-перше, зиск від легалізації отримує саме держава у вигляді наповнення бюджету, по-друге, гравці поступово припиняють користуватись послугами нелегалів і переходять до послуг легальних організаторів азартних ігор. Тобто, вони стають більш соціально захищеними. Й третє – шалений тиск держави на всіх нелегалів.


Тому, треба бути єдиними в боротьбі за захист легалізації азартних ігор.


Успіхів всім нам!

bottom of page