top of page

Заява Ukrainian Gambling Council щодо нелегальних гральних закладів на території України



Ukrainian Gambling Council звернувся до Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей з проханням відреагувати та поінформувати всі відповідальні державні органи щодо наявності на території України нелегальних гральних закладів. За нашими даними, до сих пір існують сотні таких незаконних об’єктів.

Ми визнаємо та високо цінуємо, що держава Україна здійснила надзвичайний прогрес у напрямку детінізації економіки шляхом легалізації азартних ігор. Ми з перших днів своїми діями підтримували дану реформу. Ми вітаємо той факт, що Україна вперше за багато років стала на цивілізований шлях розвитку гемблінгу.


У той самий час, ми переконані, що наявність тіньового ринку азартних ігор вбиває всі переваги легального та прозорого грального бізнесу. Битва за повноцінну легалізацію азартних ігор до сих пір триває. Поки не переможуть всіх нелегалів, говорити про закінчення реформи буде зарано.


Найбільшу загрозу нелегальні пункти несуть саме суспільству та безпосередньо дітям. Жодних зобов’язань щодо соціальної відповідальності та верифікації гравців у тіньових організаторів азартних ігор просто не існує. Вони влаштували ціле полювання за гравцями: розповсюджують незаконну рекламу, пропонують бонуси, надсилають смс повідомлення, всіляко закликають до гри, яка абсолютно далека від принципів responsiblegambling. Ми вважаємо такий стан речей неприйнятним й таким, що підриває основи державної політики щодо азартних ігор.

Профільний закон про легалізацію грального бізнесу в Україні чітко визначив принципи, на яких повинна розвиватись індустрія, а саме: захист прав, законних інтересів, життя та здоров’я громадян, а також дотримання однакових для всіх гравців умов азартної гри. Ці принципи нелегалами просто знищуються.

Ми завжди готові допомагати державним органам влади в отриманні необхідних даних щодо подій та процесів, які підривають соціальні цілі легалізації гемблінгу.

bottom of page