top of page

UGC підписала Меморандум про співпрацю з вищими органами влади та громадськістю


28 серпня голова ГС «Всеукраїнська Рада Гемблінгу» Антон Кучухідзе від імені спілки підписав Меморандум про співпрацю з Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей, Міністерством соцполітики України, Державною регуляторною службою України, Національною соціальною сервісною службою України, ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров’я України», Координаційним центром із надання правової допомоги та ГС «Центр відповідальної гри» для створення системного підходу з попередження та протидії лудоманії.


Підписання документу відбулося під час круглого столу, який проводила КРАІЛ. Також учасники заходу обговорили подальшу співпрацю у межах підписаного Меморандуму. Вона передбачає взаємодію, обмін інформацією в межах, передбачених законодавством, координацію зусиль та спільну діяльність, а також підготовку, погодження та реалізацію спільних заходів, спрямованих на створення умов для зниження та запобігання соціальним ризикам, зокрема потрапляння осіб у складні життєві обставини, пов’язані з організацією та проведенням азартних ігор в Україні.


Для досягнення мети, визначеної цим Меморандумом, сторони можуть за взаємною згодою запрошувати до співпраці в межах узгоджених напрямків інші установи та організації незалежно від форм власності, фахівців у відповідних сферах, громадські організації.


За словами голови КРАІЛ Івана Рудого, Меморандум дасть початок створенню комплексного підходу до вирішення питань, пов’язаних із потенційною вираженою ігровою залежністю, та допоможе сформувати культуру відповідальної гри в суспільстві.


«Ми плануємо спільно розробляти та впроваджувати комплексні програми профілактики, реабілітації та підтримки осіб, що зіткнулися з ігровою залежністю. Це важливий крок у побудові здорового, свідомого та сильного суспільства», — зазначив Іван Рудий.


Зі свого боку голова ГС «Всеукраїнська Рада Гемблінгу» Антон Кучухідзе наголосив, що Ukrainian Gambling Council із самого початку своєї роботи одним із пріоритетів визначила розробку проєктів нормативно-правових актів, потрібних для розвитку грального ринку. Попередження лудоманії – це системне завдання, що вирішується завдяки співпраці представників гемблінгової спільноти та органів державної влади, і тому підписання Меморандуму є важливим кроком на шляху координації зусиль всіх зацікавлених сторін для досягнення найбільш ефективних результатів.

bottom of page