top of page

Ukrainian Gambling Council розпочинає серію експертних досліджень у сфері азартних ігор



Одним з ключових напрямків діяльності Ukrainian Gambling Council є експертно-дослідницька робота спрямована на збільшення обсягу фахової інформації щодо розвитку ринку азартних ігор в Україні. Саме в рамках цього напрямку роботи сьогодні повідомляємо про запуск серії експертних досліджень «Індекс подій UGC».


«Індекс» є видом якісного дослідження, спрямованого на експертну оцінку окремих процесів, подій та рішень які мають значний вплив на впровадження та перебіг реформи галузі азартних ігор в Україні.


Ми впевнені, що подібні дослідження є напрочуд важливими, адже донедавна тематика азартних ігор викликала досить незначний інтерес як індустрія та як об’єкт дослідження зокрема й в Україні. Після її легалізації та перших значних успіхів, сфера гемблінгу привертає все більше уваги суспільства та експертних кіл. І для комплексного та об’єктивного вивчення даної індустрії необхідна фахова інформація, яку, зокрема, й надає «Індекс подій UGC».


Коментуючи запуск нової серії досліджень, координатор експертно-дослідницької групи, заступник голови UGC з комунікаційних питань Вікторія Закревська зазначила: «Минув лише рік з моменту легалізації азартних ігор в Україні, тож мені особливо приємно починати серію регулярних досліджень під егідою Ukrainian Gambling Council з назвою «Індекс подій UGC».


Подібні якісні дослідження застосовуються для реалізації проєктів, присвячених оцінці скритих процесів, які відбуваються в різних галузях, і які мають високий рівень специфічності. Такою галуззю з урахуванням її новизни та міждисциплінарної природи є галузь азартних ігор.


Ми раді, що робота з донесення зваженої інформації про хід реформи знаходить розуміння та підтримку у членів UGC, легальних організаторів азартних ігор, за підтримки яких реалізований, зокрема, і цей проєкт.


В рамках першого дослідження серії, експерти проаналізували чотири найбільш актуальні теми:


· Податкове питання для грального бізнесу (законопроєкт 2713-Д);

· Протидія нелегальним гральним закладам;

· Вирішення колізії з формуванням КРАІЛ;

· Просування принципів відповідальної гри.

З повним текстом дослідження можна ознайомитись за посиланням.


ДОВІДКА

UGC – всеукраїнська профільна гемблінгова громадська спілка, яка прагне об'єднати всю легальну гральну індустрію в єдиний голос для забезпечення стабільного та ефективного розвитку грального бізнесу в Україні. UGC виступає головною платформою для комунікації між державою та всією легальною гемблінг-індустрією. Станом на сьогодні кількість членів UGC вже налічує 22 легальних організаторів азартних ігор, громадських організацій у сфері гемблінгу та представників ЗМІ.

bottom of page